notitie
Tomasso heeft de Pecorino herplant als één van de eerste wijnboeren een dertig jaar geleden. De druif, die zo heet omdat schapen dol zijn op deze druif met dunne schil, was nagenoeg uitgestorven. Wijnboeren vonden dat uitsterven niet zo erg, gezien de hoeveelheid werk aan die druif met dunne schil, die ook nog zo vaak wordt opgegeten door … kuddes schapen. Liefhebbers hadden echt iets gemist als de druif uitgestorven was. Op leeftijd en van oude wijnstokken (onze 2014) kan Pecorino elegant, complex en bomvol smaak zijn. Als bubbels kan hij buitengewoon zijn. Jong, zoals onze 2017 op slowbox heeft alles in zich van de 2014, maar dan met een heerlijke speelsheid. Ik doe niet zo aan smaakjes omschrijvingen, maar naast kalk en vanalles zit er ook lekker veel bloesem van de amandelboom (die bij Lampato veel in het wild groeit) en de Sambucus (vlier, eerst bloesem dan bes) in.